En fantastisk musik- och scenupplevelse.

 

Pros & Cons blandar eget material med kända covers och framför det på ett för Sverige unikt sätt. Med endast sina röster och den moderna ljudtekniken, skapar de en fantastisk musik- och scenupplevelse.

Pros & Cons är ett äkta vokalband som – förstärkta med mikrofoner – förvandlar sina röster till instrument. De lämnar publiken med förundran över vad som är möjligt att åstadkomma med den egna rösten som enda verktyg.

Pros & Cons har influerats av vår tids största artister, samtidigt som gruppens svenska ursprung tydligt lyser igenom i bandets egen musik.

Bandet har satt sig på världskartan genom sina fem prestigefyllda nomineringar till CARA Awards (Contemporary A Cappella Recording Awards) i Boston, USA. 2016 för Best European Album - Sverige,  Best Folk/World Song - Ack Värmeland Du Sköna, Best Non-Scholastic Arrangement - Ack Värmeland Du Sköna och 2014 för Best European Album –Safe & Sound och Best Holiday Song – O Come, O Come Emmanuel.

Pros & Cons arrangör, tillika bas, Joel Bexelius utsågs till vinnare i kategorin Best Non-Scholastic Arrangement.

- Att bli nominerad för en CARA Award motsvarar en Grammy Award i den moderna acappella genren och är det absolut största erkännande vi kan få. Vi har hållit på i tio år nu, spelat hundratals gig under åren, i Sverige, Tyskland och Danmark. Nu fick vi det här efterlängtade kvittot på att vi faktiskt är bland de bästa vokala banden i världen, förklarar Erik Odsell, bandets baryton.

Pros & Cons bildades 2005 i Lund av ett några vänner som tidigare arbetat tillsammans i olika musikaler och studentsammanhang. Bandet fick sin nuvarande sammansättning 2008 och blev utvalda att medverka på Naxos samlingsskiva (release 2009) ”Bara Vara Ledig – Acapellafavoriter”, på vilken de tolkade Bon Jovis klassiker ”Livin’ On a Prayer”. Skivan visade upp Sveriges främsta vokalgrupper och Pros & Cons var givna att medverka.

Debutalbumet Intro släpptes 2011 och innehöll nya versioner av hits samt eget material. Den enda låten på albumet på svenska var en Stefan Sundström-låt med ny text baserad på Amors pilar som heter Allting går så bra för oss. På ett lika delar tragiskt som komiskt sätt behandlar texten vad som är viktigt för många svenskar idag.

Allting Går Så Bra För Oss tog Pros & Cons till ett bejublat framträdande på Allsång på Skansen. Samtidigt släppte de en ny singel och video med sin egen tolkning av Loreens ESC-vinnarlåt Euphoria. Knappt ett år senare fick de inbjudan att framföra den under invigningen och lottningen av Eurovison Song Contest 2013 i Malmö.

Pros & Cons andra release blev en EP, Safe & Sound som släpptes i oktober 2013. På detta album började bandet arbeta med världens främste producent inom genren. Bandet inledde samarbetet med den tvåfaldige American Grammy Award-vinnaren av modern acappellamusik, Bill Hare.

Det tredje albumet Sverige släpptes i mars 2016 och är gruppens första tematiserade album. Med Sverige vill Pros & Cons blanda traditionell svensk musik med moderna tolkningar och arrangemang. 

Resultatet har blivit ett album som lyfter fram fantastisk musik som den breda publiken utanför Sverige kanske inte känner till. Ett album som visar evolutionen av den svenska tonsättartraditionen genom århundradena och kopplar ihop Stenhammar med Salo.