album

Sverige  2016

Sverige
2016

Prisat: Best Vocal Arrangement
Nominerat: Best European Album

Sverige må vara ett litet land, men vi gör stor musik. Sverige har försett världen med förstklassig popmusik i åtskilliga decennier och på världens främsta musiktopplistor finns i princip alltid svenska låtskrivare och artister representerade i toppen. Med sitt tredje album vill Pros & Cons blanda traditionell svensk musik med moderna tolkningar och arrangemang. 

Resultatet är ett album som lyfter fram fantastisk musik som den breda publiken utanför Sverige inte känner till. Ett album som visar evolutionen av den svenska tonsättartraditionen genom århundradena och kopplar ihop Stenhammar med Salo. 

Ett litet album, men med stor musik. Precis som landet. 

Sverige. 

Safe & Sound  2013

Safe & Sound
2013

Nominerat: Best European Album

Pros & Cons har här arbetat tillsammans med världens främste producent och tvåfaldige American Grammy Award vinnaren av modern acappellamusik, Bill Hare.

EP’n innehåller egna versioner av megahits, så som Swedish House Mafia’s Don’t You Worry Child och Owlcity’s Fireflies samt helt egna låtar. I samband med släppet av Safe & Sound släppte de även en musikvideo till sin version av Swedish House Maffia’s Don’t You Worry Child.

På albumet finns också en uppföljare till låten från debutplattan Allting går så bra för oss i spåret Tryggare kan ingen vara. En kärleksfull passning till alla trygghetsnarkomaner där ute.

Intro  2011

Intro
2011

Intro är en fullängdsplatta med tio spår, både nya versioner av hits och egna låtar. Den enda låten på Intro med svensk text är Allting går så bra för oss som är baserad på Stefan Sundströms låt Amors pilar med ny text, som på ett lika delar tragiskt som komiskt sätt behandlar den vad som är viktigt för oss svenskar idag och framfördes live i SVT’s Allsång på Skansen.

Albumet är inspelat och mixat av Mikael Gomilsek i The End Studios och mastrad av Björn Engelmann på Cutting Room.